fbpx

Van marktkraamondernemer naar 24Coach.nl

The Triple Success Company

Created with Sketch.

Van marktkraamondernemer naar 24Coach.nl

In 1995 waagde ik de stap naar ondernemerschap. Ik had al wel eens ervaring opgedaan met een kraampje op de Koninginnemarkt, en met succes! Al mijn oude, maar nog bruikbare spulletjes had ik bij elkaar gezocht en op mijn kraampje uitgestald. Mijn spulletjes vlogen over de ‘toonbank’ en na een lange dag sjouwen, klanten werven en overtuigen had ik een noemenswaardige omzet gemaakt van fl. 325,- (een kleine € 150,-). De beloning was een gezellig avondje uiteten bij een respectabel restaurant, inclusief wijnarrangement.  

Mijn succes smaakte naar meer. Maar ik was uitverkocht en dus ging ik op zoek naar een geschikt product. Iets dat bestendig was en trendy, want het moest natuurlijk opnieuw een succes worden. In die tijd kwam er steeds meer aandacht voor de inrichting van huis en tuin. Lifestylebladen en televisieprogramma’s schoten als paddenstoelen uit de grond. En in winkels (internetwinkels bestonden toen nog niet!) struikelde je over de kussentjes, karafsetjes, kransen, windlichten, lantaarns en andere aankleding voor huis en tuin. 

Via mijn ouders kwam een betongieter op mijn pad. Ik zag het gat in de markt! Betonnen beelden voor in de tuin. Ganzen, drinkbakjes voor vogels, egeltjes, kabouters, bustes, poezen, honden, ze waren er in alle soorten en maten en bovenal inkoop-technisch zeer interessant. Naast een ruime keuze was er ook een grote voorraad. Ik besloot het erop te wagen en investeerde fl. 250,- (Bijna € 115,-) in een betonnen voorraad. 

En zo kwam het dat ik het jaar daarna wederom op de Koninginnemarkt stond, nu omringd door een grote hoeveelheid betonnen dierenvrienden, wachtend op een mooi plekje in een weelderige tuin. De dag verliep opnieuw goed, boven verwachting eigenlijk, ik maakte ruim 900 gulden (€ 400,-) omzet en was bijna uitverkocht!  

Ik durfde het op meerdere markten aan. Op de lentemarkt, de Havendag en op de braderie een dorp verderop. Ook hier opnieuw succes. Financieel succes ja, maar mijn rug en autootje leden ernstig onder het enorme gewicht van mijn betonnen goudmijntje. 

Ik moest een oplossing bedenken. Nu ik de nadelen kende, ging ik op zoek naar de succesfactoren van mijn bedrijfje. Het was me opgevallen dat de heren telkens trachtten hun echtgenote weg te manoeuvreren van mijn kraampje, ‘wat moeten we met die troep’. Maar in de meeste gevallen werd er dan tóch gekocht. Ik kwam al snel tot de ontdekking dat vrouwen in de leeftijd van 35 tot 65 jaar mijn doelgroep waren. Maar hun mannen vormden een probleem, zij zwakten de koopwens af. 

Tupperwareparty

En opeens wist ik het. Ik was weleens bij een Tupperwareparty geweest. Je weet wel; mannen de deur uit, koffie met gebak,  wijntje en een toastje en een verkoopster van de meest handige maar onmisbare producten gemaakt van ‘Belgisch plastic’. De ideale omgeving voor mijn product! 

Dankzij een enthousiaste tante met veel vriendinnen kon ik mijn eigen versie van de Tupperwareparty uitproberen. Gevolg, de omzet schoot door het dak en mijn agenda stroomde vol. 

Na anderhalf jaar kwam ik voor een lastige keuze te staan; doorgaan met mijn bedrijf of kiezen voor mijn carrière bij de bank. Ik koos het laatste. Maar het bleef kriebelen. Via een bureau begon ik als interimmanager. De ene na de andere opdracht volgde en opnieuw kwam ik voor de keuze; ondernemen of carrière in loondienst. Wederom won de streling het van de droom. 

Als Unitdirecteur van drie businessteams met 275 interim professionals stond ik voor de uitdaging hen te bemiddelen naar interessante opdrachten. Mijn team slaagde daar uitstekend in en al snel veranderde mijn rol in die van coach. Ik kreeg vragen over wet- en regelgeving, over de stap naar ondernemerschap en waar te beginnen. Over de risico’s en de kansen. En over ‘ben ik daar ook voor in de wieg gelegd’ of ‘hoe vertel ik dit thuis’? Ik had er lol in en mensen waren blij met mijn advies en begeleiding. 

Het bloed kruipt…

En nu? Nu sta ik samen met mijn compagnon aan het begin van een nieuw avontuur. Wij helpen ondernemers succesvol zakendoen door advies toegankelijk en betaalbaar te maken. Via ons unieke online chatplatform verbinden wij betrouwbare experts met alle ondernemers die op zoek zijn naar informatie en advies. Ongeacht hun budget. Toch weer gekozen voor de droom, maar wel voor de laatste keer! 

Photo: Tnx Austin Distel 

Geen reacties

Je reactie toevoegen